Denne Personvernerklæringen er ihht GDPR/Personverndirektivet og gjelder innsamling og bruk av personopplysninger hos BKS Gruppen. Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. BKS Gruppen ved daglig leder er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål. Kontaktinformasjon finner du på vår hjemmeside.

Formålet med informasjonen som innhentes er:

  • For å oppfylle aktuelle avtaler med deg
  • For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester
  • For å kunne sende relevant informasjon
  • For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester

Vi oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes og profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir oss. Vi henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter.

Hvilke type opplysninger som behandles

Når vi skal opprette kontakt med deg, eller du etablerer et kundeforhold med oss, er det følgende opplysninger vi registrerer:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Firma
  • Organisasjonsnummer
  • Firmaadresse
  • Postnummer
  • Poststed
  • Eventuell E-mailadresse for faktura

Registreringen av disse opplysningene er en forutsetning for at et kundeforhold kan gjennomføres. Behandlingen skjer på grunnlag av avtale med deg. Vi vil også lagre vanlig kjøpshistorikk, bl.a hvilken type vare eller tjeneste du har kjøpt og når du kjøpte dem.

Informasjonskapsler/Cookies

En cookie (informasjonskapsel) er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av webleseren på din maskin. Cookies brukes først og fremst for å tilpasse nettsidene til din bruk og dine innstillinger (for eksempel for å vite hva slags operativsystem og nettleser du bruker), og for å analysere brukeratferd (for eksempel for å kunne vite om du har besøkt vår side tidligere eller for å kunne vite hva slags info som har blitt vist på våre nettsider). Informasjonskapsler kan ikke inneholde skadelig kode som f.eks. virus. Cookies brukes i anonymisert form. Du kan forhindre at cookies lagres ved å endre innstillingene i din nettleser. Du kan også slette lagrede cookies fra din harddisk. Dette kan imidlertid føre til at du ikke får fullt utbytte av våre nettsiders funksjonalitet.

Oppbevaring av personopplysninger

Vi utleverer ikke dine personopplysninger til andre utover det som nevnes her:
Dersom vi har overlatt drift av nettsiden eller deler av den til en tjenesteleverandør, vil vi kunne gi denne tjenesteleverandør adgang til å lagre og bruke dine personopplysninger, men kun i den utstrekning som er nødvendig for å yte tjenesten. En slik tjenestelevarandør vil vi i så tilfelle ha en forpliktende databehandleravtale med ihht GDPR.
Vi selger ikke dine personopplysninger til andre, og vi utleverer ikke dine personopplysninger til andre for markedsføringsformål uten at du uttrykkelig har samtykket til det.
BKS Gruppen har etablert regler og rutiner for beskyttelse av personopplysninger og personvern ihht kravene i GDPR, og vi har rutinemessige risikovurderinger og interne revisjoner.

Endring av personvernerklæring

Denne Personvernerklæringen vil kunne bli oppdatert med jevne mellomrom. De oppdaterte vilkårene trer i kraft umiddelbart ved publisering. Din bruk av våre nettsider reguleres altså av den versjonen som er publisert på brukstidspunktet.

Rettigheter og sletting av registrerte opplysninger

Dersom vi behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i disse opplysningene, og du har rett til å be om justering av eller sletting av opplysningene. Vi vil i så tilfelle kunne be om bekreftelse av identiteten for verifisering.
Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler, og ikke utover lovens rammer.

Dersom noen av opplysningen også er lagret i en backup-fil, vil det i noen tilfeller ta litt lengre tid før alt er slette, da det i de fleste tilfeller er fysisk umulig å bare slette enkeltdetaljer fra en backup.
Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at vi ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no .